QUI ASSECA LA FRUITA SECA?

 

A partir de tot allò que hem après, encetem una conversa a la rotllana sobre què hem descobert aquests dies sobre la fruita:

- Hi ha fruites sense suc, i unes amb suc.
- Unes fruites són seques i les altres no.
- Les carnoses tenen suc i les seques són molt dures i no tenen suc.
- Les nous no tenen suc i són seques. I les ametlles també. I les castanyes, i els pinyons...
- El raïm té suc i llavors. I la magrana també.
- La fruita seca té closca dura i la carnosa té una pell més fina. 

També hem vist tot un seguit de vídeos que podeu mirar al Symbaloo i al final hem dit:

I ara que sabem tot això... 
"Qui asseca la fruita seca?"


- S'asseca en un forn.
- O al sol.
- La calor...
- Nooo, ningú les asseca!
- Neixen de l'arbre, creixen i ja són seques perquè són llavors i després cauen al terra.
- La fruita carnosa es pot assecar al forn.
- La fruita seca es pot torrar, com les avellanes.


Comentaris